Enkele redenen waarom je geen vooruitgang boekt met paaldansen en hoe je dit zelf kunt oplossen.

Je bent al een tijdje bezig met paaldansen en je merkt dat je de laatste tijd vastloopt. Wat in het begin heel makkelijk ging, wordt hoe langer je traint moeilijker waardoor af en toe de gedachte voorbij komt om te stoppen.  Dit gaan we natuurlijk niet doen, vergeet nooit waarom jij ooit bent gestart met paaldansen! 

 

In deze blog leg ik je enkele redenen voor waardoor jij niet verder komt met paaldansen.  Ik zeg altijd dat voor ieder probleem er een oplossing is en die deel ik graag met je in deze blog.

 

1. JEZELF VERGELIJKEN MET EEN ANDER!!!!!!

 

Ik heb dit eerder weleens geschreven in een van mijn blogs. Stop met het vergelijken van jezelf met een ander. Allereerst weet je niet wat de achtergrond is van een andere cursist. Door jezelf te vergelijken met een ander raak je je zelfverzekerdheid kwijt en daardoor lukt je training minder goed. Stop hier mee!

 

Oplossing:

Focus tijdens de training op jezelf en wees blij met wat je al goed beheerst. Jaloezie is de grootste vorm van je eigen ontevredenheid.

 

2.  TE VEEL TRAINEN IN DE PAAL

 

Persoonlijk ken ik geen andere sport dat zo verslavend is als paaldansen. De meeste lessen binnen paaldansstudio's zijn 60, 75 of 90 minuten en gelukkig maar ook want anders kun je zonder dat je het doorhebt enkele uren in de danspaal blijven trainen en dat is dus waar het fout gaat. Wanneer je spieren moe zijn dan krijg je ook sneller blessures en daardoor heb je langer hersteltijd nodig.

 

Oplossing:

Na je training neem je 2 dagen rust , dat betekend geen paaldanslessen volgen. Je lichaam tijd nodig om te herstellen.

 

3. VOEDING (AFTER-WORKOUT)

 

Na je training heb je honger maar het is niet de bedoeling om na je training naar een snackbar te gaan. Ik begrijp dat het verleidelijk is maar je kunt niet zomaar van alles eten. Alle calorieën die je tijdens de training bent verloren komen keihard terug met een verkeerde maaltijd.

 

Oplossing:

Je kunt een eiwit-shake nemen na de training en of veel water drinken waardoor je honger gevoel verdwijnt. Wist je dat veel water drinken je een vol gevoel geeft en je hongergevoel onderdrukt? Probeer het maar een keer uit.

 

4. HEEL DE DAG WEINIG OF NIET ETEN

 

Vaak genoeg merk ik tijdens de les wanneer een cursist niet heeft gegeten of te weinig. Je merkt het ook direct aan je prestaties in de danspaal. Er is geen enkel excuus om niet te eten, allereerst is het gevaarlijk in de danspaal want je energie level is dan te laag en je kunt flauwvallen tijdens de les. Wat dacht je van hoe gevaarlijk het is bij het uitvoeren van moeilijkere paaldansoefeningen?

 

Oplossing:

Heb je geen tijd gehad om te eten? Neem een banaan en eet dit ongeveer een half uur voordat de les start. Je krijgt direct energie en het is gezond.

5. SNEL TE MOEILIJKE PAALDANS TRICKS WILLEN DOEN.

 

Je ziet een toffe paaldanstrick op social media en je wilt deze doen. Sommige realiseren zich niet dat er veel maanden of zelf jaren training vooraf is geweest. Als jij jezelf dwingt om een bepaalde paaldanstrick te doen en er niet rustig de tijd voor neemt dan kun je rekenen op blessures.

 

Oplossing:

Luister naar je docent :)

 

Ik weet zeker dat jij schuldig bent aan een van de redenen wat ik heb geschreven. Waar maak jij je schuldig aan? Laat het mij hieronder even weten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0