· 

DIY: Maak thuis je eigen paaldansstudio

Ben je al een tijdje aan het paaldansen en ben je aan het denken om een eigen danspaal aan te schaffen voor in huis,  maar weet je niet waar je precies moet beginnen? In deze blog geef ik jou 5 tips om jouw eigen mini paaldansstudio thuis te maken.

Speelt het al een tijdje af om een danspaal te kopen? Wil je al een langere tijd een danspaal te kopen maar je weet niet waar je precies moet zoeken dan zit je hier goed. 

 

Er zijn verschillende danspalen te koop. In een eerdere  blog wat ik heb geschreven, kan je de verschillen in danspalen teruglezen.  Lees deze blog rustig door, zodat je weet welke danspaal het beste bij je past!

 

TIP 1: Koop je danspaal bij betrouwbare fabrikanten!

Een eigen paaldanskamer maken kan overal.  In je zolder, garage of woonkamer. Het is belangrijk dat je  danspaal plaatst met minimaal 1.50m ruimte eromheen. Op deze manier kun je op een veilige manier paaldansen.

 

TIP 2: Zorg ervoor dat je geen fotolijstjes of breekbare spullen hebt en probeer je hanglampen te vervangen door LED licht strips.

Op deze manier kunnen er geen ongelukken ontstaan en je kamer oogt gelijk een stuk groter.

Super je danspaal staat! Je bent al op de helft om jouw ideale home pole studio te maken! In iedere paaldansstudio in Nederland is er een spiegelwand aanwezig en natuurlijk wil jij dit thuis ook. Je kunt kiezen voor plakspiegels of (tegel)spiegels die je kunt aanschaffen bij IKEA , Xenos of Action of nog beter kijk op Marktplaats, daar vindt je regelmatig ook mooie grote spiegels.

 

TIP 3: Koop LED lichtstrip! Heb je geen muur om spiegels op te hangen? Koop een deurspiegel of plakspiegels!

 

Veiligheid staat voorop! Vooral wanneer je alleen traint en moeilijke tricks oefent. Belangrijk is om een eigen pole crashmat te kopen. 

 

De paaldans valmatten zijn er van diverse merken. Lupitpole bied de dikste valmat aan van 12 cm dik.

 

TIP 4: Wil je een valmat maar vind je het nog een dure investering? Maak er een zelf, bekijk de volgende Youtube BLOG.

Muziek is zeker geen luxe en is onmisbaar! Tegenwoordig zijn de kleinere bluetooth spelers van goede kwaliteit.

 

TIP 5: Koop een kleine bluetooth speler van bijvoorbeeld het merk JBL GO, een kleine speaker met groots geluid. Deze speakers zijn op internet te vinden in verschillende webshops en de prijs varieert van €20.00 tot ongeveer €30.00 . 

 

Is je huis gehorig en wil je geen ruzie met je buren? Koop dan een bluetooth draadloze headset of oordopjes. Zo kun je vrij bewegen tijdens het paaldansen!

Nodig al je polefriends uit en train samen!  Hopelijk ben je geïnspireerd om je eigen kamer te maken en heb je iets aan deze tips gehad! 

Bestel je danspaal met 10% korting?

Bestel je danspaal via Lupit Pole.  Er zijn verschillende danspalen te vinden met verschillende maten. Zorg ervoor dat je eerst alles goed opmeet. Bestel je danspaal en valmat op Lupit Pole.  Ontvang 10% korting met kortingscode SWEETLAKE 

 

Vragen? Stuur een berichtje

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Nadine (dinsdag, 31 maart 2020 18:10)

  Hoe maak je een danspaal goed schoon, zodat deze meer grip heeft.

 • #2

  Sweetlake PDA (maandag, 06 april 2020 10:47)

  Hoi Nadine, je kunt je danspaal schoonmaken door middel van ammonia 1/3 gevuld met water in een plantenspuit. Dit ontvet de danspaal goed! Succes!!

 • #3

  Evelien (donderdag, 04 juni 2020 20:14)

  Hoi Sweetlake PDA,
  het middel van ammonia en water.. is dat ook geschikt voor een paal van verchroomd ijzer?

 • #4

  Sweetlake PDA (donderdag, 04 juni 2020 20:21)

  Goedenavond Evelien , je kunt het inderdaad voor je XPOLE danspalen gebruiken, eigenlijk alle danspalen wel!

 • #5

  Yas (dinsdag, 02 november 2021 10:51)

  Is het makkelijk om een danspaal te installeren aan een balk op een zolder?

 • #6

  Sweetlake PDA (dinsdag, 02 november 2021 11:39)

  Beste Yas, het is mogelijk om een danspaal aan een balk of op zolder te plaatsen, zelfs bij een schuin dak. Bekijk hier wat je als extra erbij kan bestellen bij Lupit Pole.

  Je kunt deze danspaal bestellen : https://lupitpole.com/portable-home-poles-g2/classic-poles-g2/lupit-g2-quick-lock met deze extra plafond stuk: https://lupitpole.com/portable-home-poles-g2/portable-accessoriesG2/slope-ceiling-mount-classic-diamond-g2