· 

DIY: Maak thuis je eigen paaldansstudio

Ben je al een tijdje aan het paaldansen en ben je aan het denken om een eigen danspaal aan te schaffen voor thuis,  maar weet je niet waar je precies moet beginnen?  In deze blog geef ik jou 5 tips om jouw eigen mini paaldansstudio in huis te maken.

 

Een tijdje speelt het in je hoofd af. Je wilt een eigen danspaal en na lang wikken en wegen heb je besloten om er 1 aan te schaffen.

 

Er zijn verschillende danspalen te koop. In een eerdere  blog wat ik eerder heb geschreven, kan je de verschillen in danspalen teruglezen.  Lees deze blog rustig door, zodat je weet welke danspaal het beste bij je past!

 

TIP 1: Koop je danspaal bij betrouwbare fabrikanten!

Een eigen paaldanskamer maken kan overal. Dit kan in je zolder, je garage, je grote woonkamer of misschien de extra kamer waar nu alleen rommel staat. Het is belangrijk dat je je danspaal plaatst met minimaal 1.50m ruimte eromheen. Op deze manier kun je op een veilige manier alle tricks doen in en om de danspaal.

 

TIP 2: Zorg ervoor dat je geen fotolijstjes of breekbare spullen (zoals vaasjes of beeldjes) in je paaldanskamer hebt en probeer je hanglampen te vervangen door LED licht strips.

Op deze manier kunnen er geen ongelukken ontstaan en je kamer oogt gelijk een stuk groter.

 

Super je danspaal staat! Je bent al op de helft om jouw ideale home pole studio te maken! In iedere paaldansstudio in Nederland is er een spiegelwand aanwezig en natuurlijk wil jij dit thuis ook. Je kunt kiezen voor plakspiegels of (tegel)spiegels die je kunt aanschaffen bij IKEA , Xenos of Action

 

 

TIP 3: Investeer in een LED lichtstrip en plak dit om je spiegel! Heb je geen muur om spiegels op te hangen? Koop dan een deurspiegel!

 

Veiligheid staat voorop! Vooral wanneer je alleen traint en moeilijke tricks oefent. Belangrijk is om een eigen pole crashmat te kopen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je je nek op 3 plekken breekt.

 

De paaldans valmatten zijn er van diverse merken zoals: Platinum Mat, LUPITPOLE, M-POLE. Lupitpole bied de dikste valmat aan van 12 cm dik.

 

TIP 4: Wil je een valmat maar vind je het nog een dure investering? Dan kun je er zelf ook 1 maken, in deze Youtube BLOG kun je zien hoe je er een zelf maakt. 

 

Muziek in je paaldans kamer is zeker geen luxe en onmisbaar! Tegenwoordig zijn de kleinere bluetooth spelers goed en ze produceren goed geluid

 

TIP 5: Koop een kleine bluetooth speler van bijvoorbeeld het merk JBL GO, een kleine speaker met groots geluid. Deze speakers zijn op internet te vinden in verschillende webshops en de prijs varieert van €20.00 tot ongeveer €30.00 . 

 

Is je huis gehorig en wil je geen ruzie met je buren? Koop dan een bluetooth draadloze headset of oordopjes. Zo kun je nog vrij bewegen tijdens het paaldansen!

Nodig al je polefriends uit en ga lekker samen trainen!  Hopelijk ben je geïnspireerd om je eigen kamer te maken en heb je iets aan onze tips gehad! Mis jij iets in deze blog of heb jij nog iets extra's in jouw kamer wat een echte musthave is? Laat dan een reactie achter onder deze blog!

Wil je graag een danspaal kopen met korting?

Bestel je danspaal of valmat bij een betrouwbare fabrikant. Lupit Pole is een betrouwbaar fabrikant die danspalen heeft voor paaldansstudio's en voor thuis.  Er zijn verschillende danspalen te vinden met verschillende maten. Zorg ervoor dat je eerst alles goed opmeet. Surf naar www.lupitpole.com en bestel je danspaal of valmat.

Gebruik kortingscode : SWEETLAKE en je ontvangt 10% korting op je bestellen ! Dit scheelt best wat!!!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nadine (dinsdag, 31 maart 2020 18:10)

  Hoe maak je een danspaal goed schoon, zodat deze meer grip heeft.

 • #2

  Sweetlake PDA (maandag, 06 april 2020 10:47)

  Hoi Nadine, je kunt je danspaal schoonmaken door middel van ammonia 1/3 gevuld met water in een plantenspuit. Dit ontvet de danspaal goed! Succes!!

 • #3

  Evelien (donderdag, 04 juni 2020 20:14)

  Hoi Sweetlake PDA,
  het middel van ammonia en water.. is dat ook geschikt voor een paal van verchroomd ijzer?

 • #4

  Sweetlake PDA (donderdag, 04 juni 2020 20:21)

  Goedenavond Evelien , je kunt het inderdaad voor je XPOLE danspalen gebruiken, eigenlijk alle danspalen wel!