4 tips om veilig online paaldansles te geven.

De afgelopen periode is het online lesgeven in een klap zeer populair geworden.  Alle sportscholen en dansstudio's moesten helaas de deuren sluiten in verband met Corona. Binnen de paaldans branche worden er ook online paaldanslessen verzorgd.  In deze blog geef ik je 4 tips hoe je veilig online paaldansles kunt geven.

Deze Handstand oefening is voor iedereen een uitdaging , voor zowel beginners en gevorderde paaldansers
Deze Handstand oefening is voor iedereen een uitdaging , voor zowel beginners en gevorderde paaldansers

 

1. ONLINE PAALDANS LESSEN HOEVEN NIET INGEWIKKELD TE ZIJN!

Waarom zou je de paaldanslessen ingewikkeld moeten maken voor diegene die je lessen online volgt. Vooral in tijden van Corona is het onverantwoord om moeilijke tricks te doen. Je bent er niet bij om iemand te spotten.

Je doel is dat iedereen fit blijft in coronatijd.

 

TIP: Kies voor powerpole oefeningen en combineer dit met kracht oefeningen waar je geen danspaal bij nodig hebt.  

2. GEEF MAXIMAAL 45 MINUTEN LES

Als je in de studio les geeft loop je meer rond en geef je instructies aan de leerlingen, je hebt ook meer rust momenten.

 

Online lesgeven en krijgen is vermoeiend. Een online paaldansles van maximaal 45 minuten is meer dan voldoende. Je doel met online lesgeven is dat iedereen paaldansfit blijft.

 

TIP: Start op tijd en zorg ervoor dat je de les 5 minuten eerder eindigt.

LEES DE BLOG: "7 DINGEN DIE JE NIET WEET VAN JE PAALDANSDOCENT MAAR ,WAT JE EIGENLIJK ZOU MOETEN WETEN"

 

3. WERK SAMEN EN DOE NIET ALLES ALLEEN

Online les geven is intensief, zorg ervoor dat je niet alle lessen zelf doet. 

 

TIP: Vraag een lesgeefkanjer van een andere studio om eens een online les of workshop te verzorgen. Leuk als afwisseling!

 

4. GEBRUIK EEN STATIEF VOOR JE TABLET / SMARTPHONE

De meeste mensen gebruiken een laptop om de online lessen te verzorgen, maar ik gebruik zelf een tablet voor de online lessen.Gebruik een statief, zodat de tablet / smartphone stevig staat en niet per ongeluk omvalt midden in de les. 

 

TIP: Koop een statief die geschikt is voor zowel je smartphone en tablet en die je op hoogte kunt verstellen. 

 

BONUSTIP:  Zorg dat je tijdens de les draadloze BLUETOOTH earpods met microfoon gebruikt, verbind dit met je tablet, smartphone of laptop en je deelnemers horen je duidelijk.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips, ik heb deze tips geschreven vanuit mijn eigen ervaring met het verzorgen van online live thuis workouts. Verzorg jij ook online paaldanslessen en heb je iets gehad aan deze tips of heb je misschien een andere handige tip laat een reactie achter onder deze blog.

Reactie schrijven

Commentaren: 0