· 

Top 5 nieuwjaarsdoelen voor paaldansers

Ieder jaar stel je voor jezelf als paaldanser doelen! Misschien ben je afgelopen jaar jezelf wel te kort geschoten of heb je het gevoeld dat je je doel (nog)niet hebt gehaald. Van veel paaldansers hebben we veel 'goals' gehoord voor 2019.In deze blog hebben we de 5 veelgehoorde nieuwjaarsdoelen voor je opgeschreven.

dharmayogawheel, yogales, yogalessen, yogazoetermeer, yogaflow, stretchen, pilates, poweryoga,
Stretchen van je gehele lichaam is belangrijk. Als je wekelijks een Dharma Yogawheel les volgt dan zal je snel resultaat merken.

1. FLEXIBILITEIT VERBETEREN

 

Wanneer je een tijdje paaldans lessen volgt merk je dat je interesse groeit om leniger te worden. Iedere paaldans trick oogt dan veel mooier.

 

Om leniger te worden heb je geduld nodig, ieder lichaam is anders. Iedereen kan leniger worden ongeacht leeftijd of sportachtergrond.

 

Zijn je doelen voor het nieuwe jaar om leniger te worden? Zorg dat je minimaal 2 of 3 keer per week aandacht besteed aan het leniger maken van je lichaam.

 

In de meeste paaldansstudio's zijn er naast de paaldanslessen ook stretch of yoga (wheel) lessen te volgen. Belangrijk is discipline!

 

TIP: Is je doel bijvoorbeeld spagaat of split? Maak er een doel van dat je bijvoorbeeld voor september van het jaar de split of spagaat kan. Je hebt dan een doel waardoor het makkelijker is om het vol te houden.

 

 

 

 

 

 

paaldanswedstrijd, dutchpoleart, poleart, artistics, poledance, paaldansen
Mandy Grimmelius tijdens Dutch Pole Art in 2015

2. DEELNEMEN AAN EEN PAALDANSWEDSTRIJD

 

Je kijkt vaak naar de choreografieën van je favoriete paaldans atleet en je hebt vaak de gedachte om mee te doen aan een wedstrijd. 

 

Bijna ieder kwartaal is er een wedstrijd waar je je voor kan aanmelden. Natuurlijk is het spannend om mee te doen maar het is een mooi doel om naar te streven. Hou in gedachte dat je dit doet voor jezelf en niet voor een ander.

 

Tip: Daag jezelf uit en meld je aan voor een van de sportieve of artistieke paaldanswedstrijden in Nederland.

Eenmaal aangemeld there is no way back!

 

aerialhoop, zoetermeer, aerialsports, aerialflow, aerialhoopzoetermeer, zoetermeer, luchtacrobatiek
Probeer eens een les Aerial Hoop ! Deze vorm van luchtacrobatiek wordt steeds populairder en de meeste paaldansstudio's bieden ook Aerial Hoop lessen aan.

3. THINK OUT OF THE BOX  EN START MET EEN NIEUWE LES OF CURSUS!

 

Veel paaldansers zijn zo gewend om alleen in de paal te hangen dat sommige zelfs denken dat ze niets meer anders kunnen. 

 

Focus je niet alleen op paaldansen, er zijn vele andere  sporten die je kan doen. Je zult merken dat je meer kunt dan je denkt! Kijk snel op het lesrooster van je paaldansstudio en probeer naast je paaldansles ook een andere les of cursus zoals: 

  • aerial hoop 
  • aerial silks
  • fitness 
  • barreworkout
  • turnen
  • crossfit
  • twerk workout
  • moderne dans

4. BOEK EEN PAALDANS FOTOSHOOT.

 

Als je het afgelopen jaar hard hebt getraind dan mag je dit ook professioneel vastleggen. Natuurlijk heb je veel foto's van jezelf die je hebt gemaakt tijdens je lessen maar dat is niet te vergelijken met een professionele fotoshoot.

 

Er zijn in Nederland een paar fotografen gespecialiseerd in paaldans fotografie.

Trakteer je zelf op een professionele fotoshoot en neem contact op met een van deze fotografen:

Tip: Als je een fotoshoot hebt geboekt bereid je goed voor. Maak een lijstje van simpele (pole) moves, die zien er op beeld het meest indrukwekkend uit. 

5. ONTMOET JE FAVORIETE PAALDANS ATLEET EN GA NAAR EEN VAN DE GEORGANISEERDE POLECAMPS. 

 

Er zijn wereldwijd polecamps waar je aan kan deelnemen. Er zijn sportieve polecamps en exotic polecamps.

 

Tijdens de polecamps leer je ook andere paaldansers kennen van andere nationaliteiten. Iedereen is er met een passie en dat is paaldansen. Er zijn vrouwelijke en mannelijke paaldansers aanwezig tijdens de polecamps.

 

Je traint dagelijks samen in een groep, je eet dagelijks samen en je leert elkaar goed kennen

Het is een mooie ervaring dat iedere paaldanser eens moet meemaken!

 

 

TIP: Kies een polecamp uit waar jouw favoriete paaldans atleet komt.

Heb je niet zo veel geld voor een paaldanskamp? Kijk binnen Europa of er goedkope vluchten zijn met vliegmaatschappij EasyJet of Ryan Air. Vind via Google uit of er in die genoemde stad een paaldansstudio is en neem contact met ze op. Meestal kun je meedoen met een losse les die meestal tussen €15.00 en €20.00 per les is. 

 

Welk doel ga je streven dit jaar? Heb je andere doelen die niet in deze blog voorkomen?

Laat dit weten in een reactie achter onder deze blog!

Reactie schrijven

Commentaren: 0