5 leuke sporten die je kan blijven doen tijdens je zwangerschap

Zwangerfitness lessen voor vrouwen, zwangerfit
Na de les samen ervaringen delen over de zwangerschap!

 

 

 

Als je zwanger bent moet je je realiseren dat je niet meer alleen voor jezelf sport maar ook voor je baby.

Het is belangrijk om goed te blijven bewegen en je conditie op peil te houden. 

 

Wanneer je fit bent tijdens je zwangerschap herstel je sneller na de bevalling en je bent sneller in shape.

 

 

Nu je weet dat het goed is om te blijven sporten, wil je natuurlijk ook graag weten welke sporten veilig en verantwoord zijn. Alle genoemde sporten kan je blijven doen tot het einde van je zwangerschap!

  • Zwemmen: In veel zwembaden worden speciale groepslessen met professionele begeleiding verzorgd waarin je met andere zwangere vrouwen traint. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan aquagym voor zwangere vrouwen waarbij je oefeningen doet in het water. Of een zwemles voor zwangeren volgen waarin een combinatie van baantjes trekken en spierverstevigende oefeningen wordt aangeboden. 
  • Zwangerschapsyoga: In veel yogastudio's wordt onder begeleiding zwangerschapsyoga aangeboden. Met deze vorm van yoga blijf je fit. Je verbetert je houding en je versterkt je bekken. Naast deze oefeningen richt je je bij zwangerschapsyoga ook op je mentale gesteldheid en ontspanning van je hele lichaam.
  • Wandelen: Je kunt kleine stukjes wandelen of joggen. Het leuke van wandelen is dat je dit overal kan doen, in de stad, op het strand of in de bossen! Pas wel op met snelwandelen want dit is te belastend voor je bekken.
  • Joggen: Wanneer je een actief altijd joggen hebt gedaan kan je dat gedurende de zwangerschap net als wandelen blijven doen. 
  • Zwanger fitness: Dit zijn actieve lessen waarbij er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld dumbells, fitnesselastieken, fitnessballen en overig klein fitness materiaal. Er wordt speciaal aandacht besteed aan spierverstevigende oefeningen, ademhalingsoefeningen en bekkenbodemoefeningen. Deze lessen zijn leuk en speciaal ingericht voor vrouwen die actief willen sporten. 

Woon je in omgeving Zoetermeer en wil je graag zwangerfitness lessen volgen? 

In Zoetermeer wordt er wekelijks Active Moms Pre & Postnatal workout aangeboden.

Tijdens deze actieve les wordt er aandacht besteed aan spierverstevigende oefeningen, ademhalingsoefeningen en bekkenbodemoefeningen. 

  

Are you an Active Mom en wil je meer informatie over deze les?

Vul het contactformulier in of bel voor meer info naar 06 334 299 04

 

Zijn er sporten die jij wel volgt die niet in deze lijst voorkomen?

Welke sport deed / doe jij tijdens de zwangerschap? Laat het ons weten!

zwangerfitness les, zwangerfit, zwangerenfit, zoetermeer

Reactie schrijven

Commentaren: 0